Tuesday, January 31, 2012

::: SiBoK ToL :::

hurmmmmmmmmm!!!
rini ngan kemarin ummi agak sibuk ngan qeja...
ummi terlibat ngan kawan ummi n my big bos handle meeting...
stat plak dr page sampai ptg...
(memg boring lah..oppppssss!!!)
tapi yang besh mamam la kan...
save budget...
(buat qeja malas TAPI benda free nak plak)
lumrah la kan...
yg buat ummi boring tu bkn pasal meeting tur tapi pasal org2nyer...
besalah bila wat qeja ngan pihak atasan nie...
mcm2 kerenah bleh nampak...
demand la...kuasa veto la...siap komplen bagai...
qeja excellant xpe la jugak (amboi2 ummi nie !!!)
coretan nie bukan nak mengutuk k tapi sekadar berbasi2 jerk...
(bleh ker cam tur)
 
 
 

I'M BUSY k ....



bzzzzzzz sangat la makcik oiiiii !!!!!!! keh3


Friday, January 27, 2012

~ CoNtEsT "ADD & SHARE" Di FB fArIShAhFaSHiOn ~

 
~ PROMOSI CONTEST ~

kLiK Cni :

DuE DaTe : 29 fEbRuAri 2012
 
 
JoM TeNgOk SyArAt2Nya :
 
 
1) Masuk FB farishahfashion

2) Klik "Share" pd gambar di wall farishahfashion. Cth gmbr:-


3) Bagitau link FB korang atau PM je kata dah share.
 
 
HaDiaH yAnG MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...

 
3 pemenang utama akan dapat couple set minyak wangi bernilai hampir RM50

Saguhati akan dapat salah 1(lelaki/perempuan) bernilai lebih RM20
* Saguhati belum ditentukan berapa org..bergantung pada penyertaan *




 
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
CiK RoSe CuTe
MaMaRaYyAn
MaMaiRfAn
MaMaNiSaQaSeH
CeMpAkA kUniNg
iBuQaLeSyA
&
Semua blogger2 kesayangan ummi



 
JaLaN2 Di TaMaN NeGaRa,
MoGa2 AdA ReZeKi UmMi SeKeLuArGa....



~ GiVeAwAy By NoUveAu CLoSeT ~





~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~


kLiK Cni :


 PaS tUr, TaRoQ BaNnEr NiE :


 


DuE DaTe : 12 fEb 2012
 
 
JoM TeNgOk SyArAt2Nya :
 
1. Buat satu entry yang bertajuk "GIVEAWAY BY NOUVEAU CLOSET"

2. Letak banner diatas dan linkkan sekali ke page blogshop kami

2. Follow blog dan like page Nouveau Closet

3. Tag 3 orang rakan blogger (pastikan diorang tau ea ^_^)

4. Kemudian, linkkan entry tersebut di bahagian komen entry penganjur
*Letakkan Id follower dan Id facebook*
 
 
HaDiaH yAnG MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...
 
 





Tempat pertama 
1. Sehelai tshirt brand SEED
2. Beg sponsor by Nouveau Closet



Tempat kedua
1. Sehelai tshirt brand SEED
2. Sehelai Tudung Ekpress Ella ST by Nouveau Closet



Tempat ketiga
1. Sehelai tshirt brand SEED
 

PeMeNaNg YaNg BeRtUaH aKaN DiTeNtUkAn oLeH : KeKrEatiViTiAn bLLoGeR


  * jadik, doa2kan moga2 ada rezeki masing2 ya *




 
 
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
CiK RoSe CuTe
CeMpAkA kUniNg
iBuQaLeSyA




JaLaN2 di TaMaN nEgArA,
MoGa2 aDa ReZeKi UmMi SeKeLuArGa.



p/s : Kengkawan jangan lupa g lepak sambil bersantai2 kat
Blogshop Nouveau Closet nie taw...
macam2 ada dijuai dicni....memg xrugi lah...

* kalo nak tgok koleksi bag yang memg super awesome...Klik Cni


ANTARA KOLEKSI BAG YANG MENARIK DIMATA UMMI





 

 

* TAPI SAYANG BANYAK YG DAH SOLD OUT *
sob...sob...sob...


* kalo nak tengok koleksi tudung plak, Klik Cni :

Tertarik Ummi Ngan Tudung2 Nie :







HA!!! APA TUNGGU LAGIK...
CEPAT SEMENTARA STOK MASIH ADA...
GRAB JER YANG BERKENAN KAT HATI TUR....
* jgn malu2 okeyh*
::: Selamat memeriahkan GiVEAWAY nie & Selamat BERSHOPING :::

~ HuSnALiLsHoP GiVeAwAy! ~

~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~


kLiK Cni :

 PaS tUr, TaRoQ BaNnEr NiE :

 

DuE DaTe : 12 fEb 2012
 
JoM TeNgOk SyArAt2Nya :
  • BUAT ENTRY RINGKAS PASAI GIVEAWAY NIE
  • TINGGAIKAN LINK ENTRY ANDA KAT KOMEN BLOG PENGANJUR
  • TERPULANG NAK FOLLOW @ X (OPTIONAL)
 
HaDiaH yAnG MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...




PeMeNaNg YaNg BeRtUaH aKaN DiTeNtUkAn oLeH : Mr. RaNdOm.OrG
 * jadik, doa2kan moga2 ada rezeki masing2 ya *
 

 
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
MaMaRaYyAn
MaMaNiSaQaSeH
MaMaiRfAN
iBuQaLeSyA



 
 

Wednesday, January 25, 2012

::: MaKaSiH uMmi ImAn :::

1stly, ALHAMDULILLAH syukran2 sebb hadiah da selamat sampai kat ummi minggu suda lagik...
2nd, ummi  ucapkan terima kasih sebb pilih ummi sebagai salah seorang pemenang yang bertuah...
3rd, semoga ikatan ukhuwah yang terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat..AMIN
hadiah nie ummi menang hasil penyertaan ummi dalam GIVEAWAY nie....
 
 
" 2nd Giveaway Comel dari Ummi Iman "
 
 
& hadiahnya adalah
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
chanteq sangat2...makasih ya UmMi ImAn

::: MaKaSiH bLLoGeR PuAn HaNa :::

 
1stly, ALHAMDULILLAH syukran2 sebb hadiah da selamat sampai kat ummi minggu suda lagik...
2nd, ummi  ucapkan terima kasih sebb pilih ummi sebagai salah seorang pemenang yang bertuah...
3rd, semoga ikatan ukhuwah yang terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat..AMIN
hadiah nie ummi menang hasil penyertaan ummi dalam GIVEAWAY nie....
 
 
& hadiahnya adalah
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

chanteq sangat2...makasih ya Puan Hana...




 

::: TanPa KaTa HaRi RaBuKu :::







::: Akibat dedah AURAT di facebook....... :::


kisah ini mengenai seorang hamba Allah. Beliau merupakan seorang wanita yang aktif berfacebook... dalam facebook nya mempunyai banyak koleksi gambar yg tidak menutup aurat...

selepas beliau meninggal dunia, ibunya sentiasa bermimpi beliau merayu kepada ibunya supaya delete gambar2nya yg tidak menutup auratnya di facebook... malangnya tiada siapa... yang mengetahui password facebooknya...

jadi, kemungkinan besar, rohnya tidak tenang dengan dosa auratnya yang dibiar begitu saja menjadi tatapan umum....
dan ingatlah, azab untuk kita yg sengaja membiarkan aurat kita dilihat oleh lelaki bukan mahram ialah API NERAKA!

*Cerita ini menjadi iktibar dan pengajaran buat kita, supaya usahlah letak gambar di facebook, terutama sekali gambar kita yang tidak menutup aurat dengan sempurna.... kita tak tahu bila kita akan mati... jadi, tolonglah kalau anda sayangkan diri anda, deletelah gambar yang tidak sepatutnya....

Akhir kalam, moga roh beliau dicucuri rahmat Ilahi...ameen...Al-Fatihah

*************************

kisah kat atas nie aku amik kat facebook. bila terbaca kisah kat atas nie tetiba aku teringat kat arwah roomate aku masa matriks dulu. dia memang aktif myspace ngan friendster. masa tue kan memang dua laman sosial nie agak famous. dia yang ajar aku pasal benda2 nie. boleh dikatakan setiap kali dia online pasti ada yang add. komen ngan mesej jangan cakap la. banyak giler notification setiap kali dia online. arwah roomate aku nie memang comel orangnyer. gambar profile dia mampu buatkan dua2 laman sosial dia terkenal.

selepas dia meninggal tetiba terdetik hati aku tentang gambar2 dia kat myspace ngan frienster. aku jadi takut. aku jadi sebak. sebabnyer aku buntu tak tau macam mana nak padam semua gambar2 yang ada. sebabnyer aku tak tau password ngan email dia. yang ada cuma automatik save jer kat laptop. tapi masalah timbul sebab masa tue kebetulan pulak wifi kat matriks tengah maintenance. lebih seminggu kitorang tak dapat online. aku lagi bertambah kusut. kadang2 aku menangis sebab tak dapat tolong dia.

entah macam mana aku dapat tahu ex pakwe dia tahu password ngan email friendster dia. friendster mungkin boleh settle. tapi masalahnyer email myspace dia laen la pulak. tetiba aku dapat ilham. aku teringat sesuatu. nama yang dia selalu gunakan kalau nak hias myspace dia. aku pown cuba. alhamdulillah aku berjaya. naseb baek password sama. kalau laen tak tau la macam mana.

semenjak tue aku aku buat satu nota simpanan semua password ngan email aku. semoga jika apa2 terjadi kat aku ada yang dapat buat sesuatu. lagi satu aku private semua gambar2 yang ada. nak delete sayang sebab ada gambar dalam tue dah takde dalam laptop sebab format. salah cina kedai tue la. dahla charge mahal lak tue. aish..

jangan sangka kita takkan mati pada usia muda. memang muda cuma sekali. tapi bila2 masa jer Allah boleh tarik nyawa kita. memang seronok2 sekarang tapi diakhirat kelak jawab la sendiri.

moral of the story pandai2 la pikir ape yang patut korang buat. huhuhu..


sumber : Blog atia-gadismelayu

::: CuTi2 Wit BiG FaMiLy 2 :::

22.01.2012, Ahad
koi 9page baru sampai dari putrajaya...sampai jer tros sarap...pas tur, masing2 menbongkang(rehat&tidoq)...besan2 dok sembang...macam2 cerita dibualkan...ummi jap jer join skali...pas tur dok kemas2 baju sebb tengahrinya kami nak g kenduri...ada 3kenduri...xyah sibok nak masak kan...1st kenduri umah sedara ummi...2nd, wedding umah BFF ummi...yang nie jer ummi sompat snap pic...
 



tema dia merah ang2 gitu...ummi pong merah gak...huhuhuhu last wedding umah kawan gak...dari tengahari sampai petang la ummi wit big family merantau g kenduri...konyang eden...malamnya kami g lepak sambil santai2 kat pantai baru...best sangat bila berkumpul ramai2 nie...yang best yelah namapong malam tahun baru cina...dapat lah tengok bunga api...lepak dari koi 9mlm sampai koi 2pg gak...tu pong still ramai lagik org...balik pong sebb mata da ngantok sgt2...

23.01.2012, Isnin
page sarap, dlm koi 11lebih ummi n keluarga mentua gerak g gurun...umah mad, BFF hubby...wife dia amy, BFF ummi...ikutkan umah dia memg ada kenduri tapi hari selasa...disebabkan selasa ummi gerak balik putrajaya..jadi, kami pong berhajatlah nak g sehari sebelum...berkunjung sambil kenai2...nak dijadikan citer...rupanya hari tur kenduri sebelah peganting pompuan...so, kami semua nie jadik bidan terjun la merangkap rombongan pegantin laki2...(abg mad yg kawen)...hahahaha siap kena bawak hantaran bagai...lupa nak amik gambaq...dalah pakai suaq...segan pong ada...dlm koi 2lebih baru balik umah ummi...tu pong, just lalu depan umah jer sebb nak konvoi skali ngan abah ummi, kakak ummi n abang ummi...jadik 5keta lah semua...kami g PULAU PINANG... jangan ada yg konpius plak...memg la kmpg ummi kat penang tapi bukan penang pulau sebaliknya kat penang tanah seberang...penang nie ada 2pecahan...hehehehe..yg kami p nie penang pulau...kena naek jambatan pulau pinang...sajalah bawak mentua ummi g jejalan...alang2 dah mae kan...1st kami g masjid negeri dulu...2nd g sg nibong sebb mentua nak beli jeroq pak ali...(memg femes la kedai dia) sedap sgt2 jerok dia...3rd, g mamam nasi ayam kat bayan baru (kedai sedara mentua), pas tur solat magrib kat masjid area situ n g giant jap sebb mentua nak beli ole2 sket tuk sedara batu pahat...mula2 ingat nak g penang apa ntah (tempat juai2 la) tapi tutp awai plak...pas shoping2 kami gerak ke padang kota lama...lepak2 situ...ummi xturun pong sebb my sweet tidoq...kecian plak n hubby ngantok sgt + sakit kpala...so, yg len2 jelah g santai2 situ...ada bunga api lagik...meriah toi raya cian nie kan...dlm koi 12lebih kami gerak balik umah..hajat hati nak naek feri la...yg lawak 2 keta (abah & abang ummi lepas naek feri) keta ummi n mentua xlepas plak...org tur cakap da penuh...adoi...so, abah n abang ummi pong patah balik la...xkan nak tinggai ummi n mentua kot balik sendirik...so, xkesampaian la hajat dihati nak naek feri...so, kami balik naek jambatan pulau pinang jer...sampai umah tros tidoq...masing2 kepenatan teramat sgt...

24.01.2012, Selasa
uwaaaaa sedihnyer...yelah xpuas lagik la bercuti kat kampung halaman...sob..sob..sob..koi 10page kami bertolak balik ke putrajaya...kena bertolak awai sebb takot jem plak kan...INSYAALLAH jumpa lagik yer mak,abah n my beloved familyku...muahhhhhhhhhhhhhhhzzzzzzzzzzzz...sampai putrajaya koi 5ptg...fmly mentua rehat2 jap sebb pas magrib da nak bertolak balik batu pahat...alololo kecian plak...ummi soh tidoq dulu semalam tapi kecian plak sedara dok sorang2 kat kampung sebelah umah mentua...pas mentua balik jer, ummi kemas2 baju2 my sweet tuk bawak esok ke umah pengasuh n ummi pong zzzzzzzzzzzzzz....penat sgt2

HURMMMM TAMAT SUDA PERCUTIAN 4HARI 3MALAM UMMI DI PENANG...MOGA JUMPA LAGIK DILAEN HARI ...INSYAALLAH...

 

::: CuTi2 Wit BiG FaMiLy 1 :::

20.01.2012, Jumaat
family mentua sampai kat umah ummi.tidoq semalam.depa bertolak mlm.rajin toi mak mentua ummi sebb siap bawak bekal makanan dari kmpung tur...so, ummi xyah la nak masak pape kang...bertuah kan...nasi putih pong dimasaknya + ayam goreng tepung + tempe goreng + sayuq kobis masak kunyit wit ikan bilis + ayam masak kicap...
 
21.01.2012, Sabtu
adoiii lari program plak...SEBB keta ummi wat hal plak...clutch kosong tros bila ditekan2...cam no nak bergerak kan keta..so, kitaorang bergerak pas asaq...kira makan tengahari siap2 la...dok lepak2...boring toi!!!. yelah tengah semangat nak balik kampung kan...padahal rosak hari khamis lagik.. yg geramnya kat pomen tur merangkap jiran umah ummi...katanya nak tolong tgokkan...punya dok tangguh...ALPADANMUKA...sik bek tengahari tur sajalah hubby kuaq sebb nak belikan barang tuk masak mkn tengahari kan...sajalah hubby tergerak hati nak start keta...tup2 elok plak clutch tur bleh tekan...so, tunggu lagik...dengan segera hubby bwk keta p bengkel...ALHAMDULILLAH...lega hati ummi...ummi bila dengaq jer keta da ok...dengan pantas ummi kemas2 baju...mula2 memg nak kemas tapi program tergendala... mood pong spoi2 xberbahasa lah...hahahaha...pas asaq jer dlm koi 5ptg , kami tros gerak menuju ke PENANG...tgok highway cam lenggang jer...dlm kpala dok pikiaq - myb masing2 balik page kot...semangat balik kampung tur membara2...tup2 kat rawang bleh plak jem...jem xjalan plak tur...adoi!! sakit hati, sakit jiwa...sakit kpala, sakit segalanya lah...rasa cam nak jalan kaki jer (bleh ker)...hubby ingat nak ikut jalan lama jer kat simpang pulai...tup2 xsampai simpang pulai pong da jem...3jam gak dok dlm jem...bayangkan rawang nak ke R&R simpang pulai bukan jauh pong...gara2 jem la nie...ngok ngek toi!!! so, kami terpaksa r blah ikut jalan lama melalui lembah beringin (xpenah ikut pong...asal bleh redah jer)...memg jalan lama btoi la....dgn xdak lampu, jln pong cam nak masuk kampung org asli bagai...tawakkal jelah...mulut ummi nie terkumat-kamit dok baca doa nabi yunus...takot la...mana taknya kiri kanan hutan belantara...ramai gak keta yang mana nak guna jalan lama kat situ patah balik...xberani la kot...mujuq kami 2keta...so, berani gak la...page esoknya dlm koi 9pg baru sampai penang...ahaaaa rasakan penangannya...
 

::: CuTi2 Wit BiG FaMiLy :::

cuti 4hari baru2 nie, kengkawan g mana ae???
konpom ada yg balik kmpg, g holiday wit family kan, xkureng ada yg dok umah je kan...
apa pong, ENJOY UR HOLIDAY k....
 
ummi cuti raya cina, ummi balik kampung kat penang...
yang besh ummi balik wit keluarga mentua...
memg gempaq la kan...
bayangkan 2tahun lebih besan2 xjumpa...
ummi pong tumpang hepy la wit perjumpaan yang xdirancang nie...
yang ummi paling sangat2 terkilan sebb....
XDAK LANGSUNG GAMBAQ KENANGAN SEPANJANG PERCUTIAN NIE...
(uwaaaaaaa cam no bleh terlupa nak snap pic nie)
memg sangat sedih la...
so, entry ummi kali nie hanyalah berkisar coretan jelah...
jangan boring k nak baca...
hurmmmm...nasib badan la...

Friday, January 20, 2012

~ aDiAniEz-GiVeAwAy ~

 
 
 
~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~
NaK JoiN...SiLa kLik2 KaT cNi : bLoG AiDa'S hOmE SwEeT hOmE
DuE DaTe : 31 jAn 2012
HaDiaH yAnG  MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...

voucher


wah !!! bestnyer...kebetulan plak ummi n hubby peminat tegar KFC...hehehe
hope ada rezeki, AMIN



LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
NaNaKiMiE
iBuQaLeSyA


 

Thursday, January 19, 2012

~ My 2Nd GiVeAwAy ~



~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~
NaK JoiN...SiLa kLik2 KaT cNi : bLoG LeNsA KeHiDuPaNkU
DuE DaTe : 24 jAn 2012
HaDiaH yAnG aWeSoMe MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...
 
 
3 hadiah utama yang saya tawarkan ialah
2 netbook case beserta fridge magnet dari Cameron Highlands
Dan 1 naskhah cinta 
(Koleksi buku surah Yaasin, al-ma'thurat, asma'ul husna dan surah2 amalan)
In sya Allah, kalau ada rezeki lebih
penganjur akan tambah beberapa hadiah lain nanti :)...
jadik kena sentiasa update taw...
 
 
 
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
MaMaRayYaN
MaMaiRfAn
iBuQaLeSyA


 

~ First Giveaway By Butik fiQ'Ra ~

 
 
~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~
NaK JoiN...SiLa kLik2 KaT cNi : bLoG bUtiK fiQ'rA
DuE DaTe : 31 jAn 2012
HaDiaH yAnG aWeSoMe MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...
 
 
Pemenang pertama x2
sehelai shawl +  sehelai inner bawal

Pemenang kedua x3
sehelai inner bawal + 1 pcs brooch ribbon

Top referral x1
wang tunai RM30
 
 
 
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
zAiiKuLim
MaMaiRfAn
iBuQaLeSyA



 

Wednesday, January 18, 2012

::: PeRkEmBaNgAn My SwEeThEaRt :::

 
lama rasanya xhupdate blog kesayangan ummi nie...
tetiba rini jadik rindu plak kan...
bila tahun 2012 membuka tirainya, maka alkalutlah masing2 sebb....
sibok ngan qeja baru yang dtg termasok ummi...
tambah plak ummi nie lg 2bln +++ nak bersalin...
macam2 qeja la nak buat....
(yelah bila da setelkan qeja yg tertangguh, hati pong senang kan)
 
hurmmmm...(opppsss!!! mengeluh plak)
saban hari, ummi rasa sangat gembira ngan my sweetheart...
 
 

~ meh cni, nak geget2 byk2 ~



mean excited ngan perkembangan dia...
skunk nie da 1tahun 3bulan...
macam2 da bleh...
terutama tang bercakap walaupong bukan ayat penoh...
tapi my sweet da bleh paham apa yg ummi & ayah cakap...
so happy sangat2...
 
 
perkataan @ perbuatan yang my sweet da bleh cakap @ buat ADALAH :

  • AYAH - perkataan pertama my sweetheart...tambah plak dia memg rapat sgt ngan hubby, apa saja benda dia buat mesti nak sebut ayah gak...
  • MI - ummi, baru2 nie jer dapat dengaq dia sebut (myb susah sket nak sebot)...selalu MAMA la...apa sajalah syg oiii!!!...
  • AYAQ, kadang2 YAQ2 - tunjuk kat dapoq, kadang2 dia amik botol susu bg
  • NAK2 - kalo nak apa2, my sweet dtg kat ummi @ hubby sambil kenyih2 pas tur tunjuk2 sambil sebut NAK2....
  • BEAR - bear kesayangan, benda wajib kalo dok kat umah...kalo kuaq g mana2, ummi memg xbawak (sebb xnak ajaq sgt takot jadik tabiat...hehehe, my sweet pon ok jer), my sweet kalo da kuaq jejalan memang da xhinggat bear tu melaenkan kita yg ingatkan dia...
  • BU..BU..BU - lembu sebb selalu balik umah mentua lembu ja dia selalu tgok...
  • MEOW - nie memg lawak la...dulu apa saja haiwan ummi tunjuk @ sebut, konpom my sweet sebut bu...bu..bu...tapi baru2 nie da bleh sebot MEOW sambil jari diketik2, mulut plak buat bunyi syihhhhh (lebih kurang cam tu la)...ala cam kita nak panggil kucing la...ntah mana dia belajaq!!! bagus2
  • JOM - bila ummi @ hubby soh my sweet g amik kasut, laju jer dia pegi...bila siap pakai kasut...siap bleh tunggu kat pintu sambil menjerit2 JOM2...kalo xnampak ummi @ hubby, dengan kasut2 dia bawak jalan dlm rumah konon2 xpuah hati la...mulut dok potpet3...
  • ALLAH - bila dengaq bunyi azan @ zikir @ bacaan AL-QURAN, cepat2 dia dok kat tv @ dok kat ummi @ hubby (kalo kami tgh baca la)...kusyuq betoi mendengaq sampai habis la...paling suka bila ummi @ hubby baca ayat khatam AL-QURAN...siap angkat tgn pas tur amin la byk2 kali...
  • BYE2 @ TATA - tgn konpom lambai la
  • HELO2 - sambil pegg enset pas tur panggil ayah & bla...bla...bla
  • NAH - bila ummi @ hubby minx apa ja, jap g dia g amik pas tur bg sambil sebot nah..
  • CIH - makasih la tur...bila ummi @ hubby sebot terima kasih syg...dia kata cih2 sambil gelak2
  • FLYING KISS - cam kita buat muah2
  • SALAM SAMBIL CIUM TGN - kadang2 ada bunyi muah lagik (depend pd mood dia)
  • pantang nampak buku dgn pen, jadik qeja...
  • BABAP - da pandai marah sambil sebut babap @ bap...tgn dia angkat2 konon2 marah @ protes la...jap g kenyih2
  • bila nampak org menjerit2 konon2 panggil, bila org dtg dekat...senyap tros sambil mata dok tengok ja @ xpong my sweet kerutkan mata dia...


banyak lagik sebenaqnya tapi setakat nie jer dulu nak hupdate perkembangan my sweet...
memang rasa sangat2 teruja & gembira dengan setiap perkembangan my sweet...
kadang2 balik jer dari umah pengasuh, mesti ada benda baru yg my sweet belajaq...
terima kasih sangat2 pada ummi azizah sebb ajaq my sweet something yang baru...

~ GA TaHuN BaRu CiK BaMbAm! ~

 
 
~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~
NaK JoiN...SiLa kLik2 KaT cNi : bLoG CiK BaMbAm
DuE DaTe : 31 jAn 2012
HaDiaH yAnG aWeSoMe MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...
LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
MaMaRaYyAn
MaMaiRfAn
iBuQaLeSyA



 

~ BiRtHdAy GiVe AwAy ~

 
 
 
~ JOM JOIN INI GIVEAWAY ~
NaK JoiN...SiLa kLik2 KaT cNi : bLoG tHe ReD LiPs bLuSh
DuE DaTe : 31 jAn 2012
HaDiaH yAnG MeNaNti PeMeNaNg YaNg BeRtUaH...



Cotton Long Dress (Blue)

 So, aPa TuNggU LaGik bLLoGeR2 WaNiTa HoT & GoRgEoUs,
SiLaLah MeMeRiAhKaN GA NiE Ya
 
 
ApE PoNg UmMi & FaMiLy MeNgUcApKaN :
 







LaSt buT NoT LeAsT...UmMi NaK TaG HoT2 mUmMy :
 
MaMaRaYyAn
MaMaiRfAn
iBuQaLeSyA